Nova hapšenja članova građevinske mafije

Po nalogu Tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala u Zrenjaninu su uhapšene četiri osobe, osumnjičene za malverzacije u građevini, saznaje RTS.

Akcija je počela 1. oktobra prošle godine kada je uhapšen gradonačelnik Goran Knežević i još deset osoba.

Kneževiću je početkom meseca produžen pritvor do 1. aprila.

Knežević i ostali su najpre okrivljeni zbog davanja u zakup građevinskog zemljišta, nezakonite prodaje placa za gradnju OMV pumpe u Zrenjaninu, navodnih malverzacija oko izgradnje restorana „Ishrana” i spornih ugovora sa firmom za obezbeđenje „Gvozden”.

Istraga je zatim proširena i zbog spornog ugovora, kojim je sportski jedriličarski klub dobio kod Perleza plac na kom je trebalo da se sagrade marina i prateći objekti.

Takođe, predmet poslednjeg proširenja istrage je navodni pokušaj okrivljenih da kupe asfaltnu bazu za grad Zrenjanin, ali i okolnosti pod kojima je preduzeće „Autobanat” iz Zrenjanina, vlasnika Mileta Jerkovića, na tenderu dobilo poslove gradskog i prigradskog prevoza u Zrenjaninu.

Da se brane sa slobode do sada je omogućeno načelniku Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikoli Halasu, direktoru Turističke organizacije Milanu Miloševu, načelniku Odeljenja za finansije Davidu Dimkiću i Bratislavu Tomiću, predsedniku Gradskog Odbora DS u Zrenjaninu. (Fonet)

 

Hits: 42

Оставите одговор