ДФ прихватио позив митрополита Амфилохија и Епископског савета

Демократски фронт одустао је након позива митрополита Амфилохија и Епископског савета од позива православним грађанима да изађу на улице и блокирају све путеве у Црној Гори док се на слободу не пусти епископ Јоаникије са свештеницима.

-Да не би било да ми нешто желимо да злоупотребимо, што су покушавали да нам припишу многи, ми хоћемо да будемо чланови цркве којима нико не може пребацити да желимо да профитирамо, казао је Андрија Мандић, један од лидера тог политичког савеза.

Полиција је јуче поднела кривичне пријаве против Мандића, Милана Кнежевића и Предрага Булатовића, због сумње да су извршили кривично дело позивање на отпор. У саопштењу се наводи да је Мандић 6.маја приликом свог излагања у Скупштини позивао грађане да се окупе у што већем броју на литији у Никшићу, док је Милан Кнежевић захтевао од митрополита Амфилохија да такође позове грађане да се окупе на литији у том граду, епископа Јоаникија и Епсикопски савез да наставе са крсним ходом. Сумња се да су они извршили кривично дело позивање на отпор, као и непоштовање наредбне Министарства здравља о забрани окупљања.

Hits: 1

Оставите одговор