НАПАД НА СРБЕ КОД КНИНА

 22.08.2019.

 маскирани нападачи напали госте док су гледали Звезду

У нападу који се догодио на Србе у Бискупији код Книна повређено је једно дете.

Наиме, док је Црвена звезда је играла утакмицу у Берну против Јанг Бојса, петнаестак маскираних нападача упало је у кафић “Буффет Петко” и тукло госте који су гледали утакмицу. Међу гостима били су и жена и деце.

Foto: Printscreen/feral.news

Хоспитализовано је укупно пет Срба, као и власник кафића. Према незваничним информацијам, власник кафића је задобио ударац флашом у главу, а његова супруга има посекотину на нози. Међу хоспитализованим је и дете (9).

Полиција интензивно трага за нападачима, али има индиција да нису из Книна и околине.

Након тога, око 22.50 сати у месту Ђеврске, неколико, за сада, непознатих особа је вербално, а потом и физички напало власника угоститељског објекта и госте и оштетили инвентар. Нико није повређен.

Све околности овог догађаја се утврђују, а полиција интензивно предузима мере и радње у циљу откривања особа везаних за овај догађај, који је оквалификован као кривично дело насилничког понашања, наношење физичких повреда и оштећења туђе ствари.

– Током досадашњег поступања, неколико особа, које се доводе у везу с овим догађајем, су приведене у просторије полиције на испитивање – саопштила је полиција.

Министар одбране Александар Вулин

Министар одбране Александар Вулин огласио се јуче поводом напада групе хрватских ултранационалиста који су зверски претукли петоро Срба, међу којима и једно дете, док су гледали утакмицу Црвена звезда -Јанг бојс у кафићу „Буфет Петко“ у Книнском Косову.

СИГУРАН ДА ЈЕ НАПАД БИО ИСПЛАНИРАН…
Борис Петко, власник кафића у околини Книна

Борис Петко, власник поменутог кафића, испричао је за медије шта се догодило током гледања преноса утакмице.

– Дошли су маскирани, имали су фантомке на главама, шипке, палице, мотке. Нас је било шест-седам унутра. Ту су били и људи од 70 и нешто година, као и деца. Жене и деца су вриштали, не могу да верујем да неко шипком може да удари дете од 16 година, које је завршило у болници због повреда главе – испричао је власник кафића.

Он и његова супруга такође су повређени у нападу.

– Расекли су ме по нози и изударали даском по глави. Зашто су нас напали? Стварно не знам, са свима сам у коректним односима. Гледали смо утакмицу, није то случајно, то је било смишљено. Наравно да је због наше националности. То је хулиганизам – казао је потресени Петко.

Додик

ПОЧИНИОЦЕ КАЗНИТИ.

Срби у Хрватској су у потпуности дискриминисани и у сталном су страху, рекао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, поводом напада на Србе.

– Догађај у Книну је свакако доказ да је положај Срба у Хрватској изузетно тежак. Хрватска је земља Европске уније. У њој, у Европској унији, требало би да буде неприкосновена слобода људи – рекао је Додик.

Ужасно

СИН ВИКАО ДА ЗАКЉУЧАМО ВРАТА ЈЕР ЋЕ НАС ПОБИТИ

Отац дечака који је повређен испричао је да му се син вратио кући сав крвав и престрављен.

– Био сам код куће, дете је питало може ли да иде да гледа утакмицу и ја сам га пустио. Вратио се крвав и престрављено је викао да закључамо све јер ће доћи и побити нас – испричао је отац дечака.

 

Hits: 15

Оставите одговор