САХРАЊЕН МОМИР БУЛАТОВИЋ

02. јул 2019.

БИВШИ председник Црне Горе и Савезне владе СРЈ Југославије Момир Булатовић сахрањен је данас у родном селу Раћи, код Подгорице.

У присуству великог броја политичара, званичника и поштовалаца, митрополит Амфилохије одржао је опело Булатовићу, након чега је поручио да испраћамо једну од најугледнијих личности Црне Горе која је била на њеном челу у пресудним временима, преноси портал in4s.

– Није било лагано носити тај крст који је он понио на својим плећима“, рекао је митрополит и додао да Булатовић није подлегао искушењима којима сви подлијежемо, а то су властољубље и славољубље. Момир је сачувао свој образ. У најтежем тренутку није изгубио своју душу, то је од огромног значаја не само за њега него и за Црну Гору – поручио је митрополит.

Једини венци државних званичника на Булатовићевом одру били су од председника Србије Александра Вучића и Владе наше земље.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић огласио се телеграмом саучешћа породици Булатовић, наводећи да са пијететом чува успомену на дане сарадње са некадашњим председником Црне Горе.

“Са жаљењем сам примио вест о изненадној смрти вашег супруга, родитеља и брата Момира Булатовића, првог непосредно изабраног председника Републике Црне Горе, који је 90-тих година на тој дужности давао изузетан лични допринос очувању мира, мултиетничког склада и стабилности у нашој Републици“, наводи Ђукановић у телеграму.

Држава Црна Гора није одржала комеморативну седницу свом првом председнику, док су највећи медији штуро пренели вест о његовој смрти.

Hits: 13

Оставите одговор