ДАЧИЋ НИЈЕ ОЋУТАО ВЉОРИ ЧИТАКУ

ПОЛИТИКА – 11.06.2019. 08:10

ЊУЈОРК – После синоћње седнице Савета безбедности УН у Њујорку српски шеф дипломатије Ивица Дачић није оћутао приштинској представници Вљори Читаку па је тако дошло до вербалног окршаја у којем јој је Дачић одговорио на прозивке које је на рачун Србије изнела у излагању.

– Ти што седиш са њима су твоји колонизатори – довикнуо јој је Дачић са неколико метара удаљености.

Тај Дачићев коментар односио се заправо на говор Читаку на седници СБ УН, а у коме је она рекла да је у случају Србије и тзв. Косова реч о деколонијализацији. Дачић је после седнице СБ УН да га је фрапирала та лаж Читаку.

“Колико неко треба да нема стида да у СБ пред великим колонијалним силама које су имале своје колоније широм света, и пред афричким, јужноамеричким и азијским земљама које су се ослобађале од колонијализма користите један такав израз, а да вас није срамота, то је чист безобразлук”, рекао је Дачић за РТС.

Он је позвао Читаку да докаже да су албански споменици на Косову постојали у 13. и 14. веку.

“Када ми донесе један историјски споменик албанског порекла из 13. или 14. века са Косова. Када покаже један споменик из тог периода, онда бих могао да кажем да су Албанци ту били у то време. Али рећи за Србе да су колонизатори, да су владали а не живели на Косову, то је безобразлук”, рекао је Дачић.

Подсетимо, Читаку је веома активна на друштвеним мрежама где у својим постовима обавезно вређа и провоцира Србе а у неколико наврата сервирала је и низ лажи попут каменованог аутобуса и масовног силовања Албанки.

Hits: 2

Оставите одговор