Уз ”Подмосковске вечери” испратили Миру

Екипа “Новости” | 20. април 2019

Мирјана Марковић сахрањена у Пожаревцу у породичној гробници. Опроштај уз писмо ћерке Марије. Више стотина људи на сахрани. Без унука Марка на испраћају. Надгробна табла са петокраком

 Фото: И. Маринковић

С ПЕСМОМ “Подмосковске вечери”, уз опело, сахрањена је данас у породичној гробници Мирјана Марковић, супруга некадашњег председника СРЈ и Србије, која је пре седам дана преминула у Москви и тамо кремирана. На последње путовање испратило ју је више стотина људи, који су се у таласима смењивали у дворишту породичне куће Милошевића, где ће, према сопственој жељи, почивати у заједничкој гробници, уз свог Слободана Милошевића. Под њиховом и липом њихове деце, о којој је професорка често писала и дивила јој се.

Око 15 часова Мирин зет Слободан Булатовић изнео је урну са посмртним остацима из куће Милошевића, у којој је преноћила, и лагано је потом спустио на мермерну плочу, на којој је одавно уклесано име покојнице. Потом је почело опело испред пирамиде са црвеном петокраком. “Вечнају памјат” певали су свештеник и млади црквенослужитељ.
– Драга Миро, кроз злехуду игру живота и смрти вратила си се кући, код мужа – рекао је, у опроштајном говору, проф. др Милован Бојић, породични пријатељ. – Много је времена, откако си отишла, било потребно да би се вратила на почетак. Преко главе си претурила многе невоље, ништа вас није заобишло, ни тебе, ни Слободана, ни Марију и Марка. Настојали сте да Србија буде усправна и часна, знали сте да се част не може одузети, већ се само може изгубити. Нико није платио већу цену за слободу Србије од вас. Историјска наука је већ потврдила величину Слободана Милошевића и његове жртве, а тек ће рећи колика је била твоја и жртва твоје деце.

 

 

Hits: 22

Оставите одговор