Prvi put na Ruskom jeziku radovi velikog Srpskog naučnika Nikole Tesle

Poslenici izdavačke kuće preveli su i izvršili naučnu redakciju svih materijala koje su dobili iz Muzeja Nikole Tesle u Beogradu. Zapanjuje tiraž edicije u 4 toma – oko 10 hiljada primeraka. Govori glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće „Agni“ Ljudmila Agrafenjina.

„U naše vreme znanje o takvom neobičnom čoveku veoma je važno. Ovaj jedinstveni naučnik je jedinstven pošto je prestigao epohu za mnogo godina. On je imao izvanredne sposobnosti i znanje i odigrao ogromnu ulogu u evoluciji ljudske misli. Rad na ediciji počeo je pre oko 10 godina – sada se priprema 4. tom, „Patenti“, koji treba da izadje iz štampe o. g. Pre toga su se pojavili „Članci“, „Predavanja“ i „Dnevnici“ srpskog naučnika.
Treba reći takodje, da smo već štampali nekoliko tiraža edicije jer se pokazalo da su knjige veoma tražene svako ko počinje da čita Teslu bukvalno ne može da se odvoji od njega. Nije ni čudno: ljudima je svojstvena težnja za duhovnim stvarima. Smatram da je zadatak svake izdavačke kuće da nalazi nešto što menja svest čovečanstva. Zato izdajemo, na primer, radove Nikole Tesle“.
Recenzenti ističu da su ovi tomovi izdani veoma kvalitetno i imaju veći broj retkih ilustracija. Dodaćemo tome da je još jedno svedočanstvo o popularnosti knjiga Nikole Tesle brzina širenja njihovih varijanti preko Interneta.

19.03.2009
(RUVR)

Hits: 61

Оставите одговор