ПРВИ СУДИЈА УНМИКА НА КОСОВУ

“Новости”

Д. ВУЈИЧИЋ | 24. јун 2019

Американци скривали злочине Албанаца

Први Унмиков судија на Косову за “Новости”: Трговину органима пријавио сам Карли дел Понте, али се она није обазирала. У време Кушнерове администрације о свему се питао његов заменик Џек Кови

 Кристер Карпхамар

(више…)

Hits: 8

“Ратне приче са Кошара”

У Културном центру “Бански двор” у Бањалуци промоција филма “Ратне приче са Кошара”. Анђелковић: Најтежи дан је када изгубите саборца, који је био са тобом раме уз раме

У КУЛТУРНОМ центру “Бански двор” у Бањалуци данас, 11. јуна ће бити приказан документарно-играни филм “Ратне приче са Кошара”. Пројекцији филма присуствоваће и јунаци са Кошара, као и аутор филма Слађана Зарић. Пројекција филма је у организацији Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и Србско сабрање Баштионик. (више…)

Hits: 8

СРБИЈА ФРОНТ ЕВРОПЕ

Извор: in4s. net

Руски добровољац из рата на Косову и Метохији Алберт Андијев, поводом годишњице обележавања борбе на Паштрику, казао је да није важно што је тада изгубио око, јер сачувао је срце и све док буде куцало – он ће бити уз српски народ.

Алберт Андијев (Фото: јутјуб)

(више…)

Hits: 17

УДАР НА СЕВЕР КОСОВА

Иван РАДУЛОВИЋ – Данијела МИЛИНКОВИЋ | 29. мај 2019.

ПРИШТИНА је у уторак поново довела цео регион на ивицу новог оружаног сукоба! Специјалне јединице РОСУ, наоружане до зуба, уз коришћење сузавца, шок-бомби, чак и бојеве муниције, упале су на север Косова и ухапсиле најмање 18 Срба, махом полицајаца КПС. Током пет драматичних сати, повређено је више од 100 људи, а претресане су и демолиране бројне српске куће. (више…)

Hits: 10

ЏАРЕД ИЗРАЕЛ НА УДАРУ ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ

Д. САВИЋ – Б. ЦАРАНОВИЋ | 16. април 2019

Амерички публицистa и издавач за “Новости”, о захтевима групе бораца за људска права да га се Универзитет Харвард одрекне. Желе да оспоре то што сам утврдио многе контрадикторности сведока о Сребреници

 Џаред Израел Фото Глас Српске

ИЗЈАВА Џареда Израела, публицисте и издавача из САД, како је значајну улогу у етикетирању Срба геноцидним због Сребренице, одиграо Ватикан, изазвала је бурне реакције неколицине публициста, бораца за људска права и новинара из Босне и Херцеговине. Десеторо потписника саопштења, од којих половина живи у иностранству, тражило је од Универзитета Харвард да се огради и осуди свог бившег студента Џареда Израела. Исти захтев послала је британска академска НВО посвећена сећању на Сребреницу. (више…)

Hits: 32

Русија: Бомбардовање Југославије ће остати заувек црна мрља на репутацији НАТО-а

Танјуг| 23. mart 2019.

 Foto: Z. Jovanović

Министарство иностраних послова Русије назвало је агресију држава-чланица НАТО-а на Југославију 1999. године „црна мрља“ која ће заувек остати на репутацији северноатлантске Алијансе.

(више…)

Hits: 6