СРЕЋНО НОВО ЛЕТО 7528.

Ново Лето 7528 / (2019)

Cрпски календар Светог Саве, са симболом за време ( ), био је званични календар свих српских држава и Српске православне цркве све до 1881.

Када сунце у подне 2. биљара (априла) пређе преко Пећке патријаршије почиње Ново Лето 7528. по Српском календару Светог Саве. Тог дана укрстиће се северна и јужна енергија и то ће најавити долазак новог лета. Пресек енергија је планетарни дан енергетске равнотеже. Познато је да календар и симбол за време имају само они народи који су некад у прошлости достигли висок степен цивилизације. (више…)

Hits: 22

ВЕК ОД ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ

Агенције | 25. новембар 2018
 Foto: D.Dozet

У Новом Саду обележава се 100 година од присаједињења Баната, Бачке, Барање и Срема Краљевини Србији. У 10 часова отворен Музеј присаједињења Војводине, у 11 је предеседник Србије свечано открио споменик Краљу Петру Првом у Новом Саду, а у подне је почела и свечана академија у Српском народном позоришту, коју РТС уживо преноси.

Синоћ је на централном градском тргу у Новом Саду одржан концерт коме је присуствовао велики број грађана.

Наступили су Звонко Богдан, Здравко Чолић, Војвођански симфонијски оркестар, Биг бенд и Велики тамбурашки оркестар.

Обележавање јубилеја наставља се и данас низом манифестација.

(више…)

Hits: 11

SrceKrajine je napadnuto…

Srcekrajine je napadnuto. Npadači su iz Ukrajine….
Sledeća poruka je upućena direktno napadačima:

Повідомлення для українських нападників: Скасувати напад, знайшли ви, і ви будете реєструватися в Інтернеті, якщо поліція не здаватися… Ми знаємо, що ви використовуєте TOR

 Message for Ukrainian attackers: Cancel the attack, found you and you will be logged to the Internet police if you do not give up… we know you use TOR

Hits: 25

Napustila nas još jedna legenda

Grčki pevač Demis Rusos umro je u Atini, saopštila je danas bolnica u kojoj se lečio.

 Autor: Beta | 26.01.2015 –

Demis Rusos

 – Svetski poznati umetnik Demis Rusos umro je posle duge hospitalizacije u bolnici Igia – navodi se u kratkom saopštenju o smrti Rusosa koje je objavljeno u nedelju.

(више…)

Hits: 51