“Glavni stožer ustaške vojnice” javljao da Jasenovac može da “proguta” neograničen broj Srba

Dragan Vujičić | 12. januar 2020

Malo poznati dokumenti o užasima NDH iz obimnog istraživanja akademika Dinka Davidova, nedavno konačno ugledali svetlost dana

NEZAVISNA Država Hrvatska sve do svog kraja sprovodila je totalni genocid nad Srbima – biološki, verski i kulturni. Cela država i ogroman broj građana NDH učestovali su u istrebljenju svojih komšija pravoslavaca. Genocid su sprovodile ustaše, rame uz rame sa vrhom katoličkog klera, koji je vodio kardinal Alojzije Stepinac. Državni aparat NDH, Sabor i Vlada, Rasnim zakonima su opravdavali bestijalnost retko viđenu u istoriji civilizacije, a jedan od najstrašnijih primera cinizma ustaške administracije iz tog vremena je postojanje Ureda za rušenje pravoslavnih hramova koji je kao izvršni organ države radio od aprila 1941. do aprila 1942. (више…)

Hits: 6

РУСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИБАЈУ – Прочитајте

13 март 2018

Списак је сачињен од стране бивших руских официра КГБ, страних и домаћих извора. Неки од података су везани за могуће пројектиле, ракете и сл. тамо где није било више информација. Сви подаци преузети са руског интернет сајта.
СК.еу

Hits: 20

Лажима се не гради заједничка Европа!

Љиљана Бегенешић | 01. септембар 2019.

O срамној ревизији неспорних чињеница. Кривотворењем прошлости креирају садашњост

На делу је срамна ревизија историје!

jasenovac

УЈасеновцу више нису ни били људска бића

Тако историчари коментаришу то што ни Србија ни Русија нису позване на обележавање осамдесете годишњице почетка Другог светског рата. (више…)

Hits: 15

И нацисти се згражавали над усташким зверствима

Јованка Симић | 11. август 2019.

Тајни немачки досије, који је доспео у Архив Војводине, управо у целости преведен, сведочи о стравичним злочинима у време НДХ, који су у шоку и неверици остављали и окупаторе Другог светског рата

 Фото Архив Војводине

ОКРУТНОСТ са којом су под вођством усташа вршена убиства у НДХ превазилази све оно што је досад забележено у крвавој историји балканских народа. Људи су клани као животиње, лобање им разбијане чекићима или секирама, утеривани су као стока у штале које су затим паљене… (више…)

Hits: 15

Када се родио Тесла, Хрватске није било ни y назнакама

С. Б. М. | 12. август 2019.

Министар Вукосављевић одговара Загребу на својатање српског генија. Село Смиљан било у Аустријској царевини, у оквиру Војне крајине којег су усташе у Другом св. рату спалиле , поклале и потаманиле све што се кретало , а сада би да га својатају . . .

 Министар Владан Вукосављевић, Фото Д. Миловановић / Никола Тесла

КАКО је Србин, рођен у Аустријској царевини, у оквиру Војне крајине, у времену када од државе Хрватске нема ни наговештаја, занимљивим псеудоисторијским инжињерингом, постао “хрватски изумитељ”? – пита министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић реагујући на тврдњу његове хрватске колегинице Нине Обуљен Коржинек да је “Никола Тесла хрватски научник српског порекла”.

(више…)

Hits: 12

ФБИ КОНАЧНО ПРИЗНАО ДА ЈЕ ХИТЛЕР УМРО У ПАРАГВАЈУ 1973

Американци му организовали бег само да не би пао у руке Русима!

Према историјским књигама, Адолф Хитлер је 1945. године извршио самоубиство заједно са љубавницом Евом Браун. Међутим, постоје информације које указују на другу теорију, према којој Хитлер није умро, већ је побегао и живео у Јужној Америци.
07-08-2019 / Извор: express. co. uk

Хитлер (Фото: Јутјуб) (више…)

Hits: 13

Колинда: Жалим што у „Олуји“ нисам убијала Србе!

ПОЛИТИКА
05.08.2019. 20:03ч

Сумануто: Гризла ме је савест. Најрадије бих ухватила пушку и отишла на бојиште, рекла је Грабар Китаровић сећајући се акције из 1995. године током које је убијено 2.000, а протерано 250.000 Срба. Државни врх Србије згрожен (више…)

Hits: 12

Видовдан je уткан у српско национално биће

Д. МАТОВИЋ | 28. јун 2019.

Историчар др Милош Ивановић о Косовском боју и готово митском значају 28. јуна за српску историју. Догађаји, на данашњи дан, на Газиместану, у Сарајеву и Бриселу обележили судбину целог народа

ВИДОВДАН има готово митски и култни статус код Срба. Случајно или не, тек најважнији догађаји из историје Србије често су се збили баш 28. јуна. Од Газиместана, преко Сарајева, до Брисела, на Видовдан су нам се у прошлости догодиле ствари које су обележиле судбину целог народа. (више…)

Hits: 15

ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ ИЗЛОЖЕНА ДОКУМЕНТА ИЗ ОСМАНСКОГ АРХИВА У ИСТАНБУЛУ!

ПОЛИТИКА – 10.06.2019.

Изложба, коју је отворио Владан Вукосављевић, министар културе Републике Србије, прва је у низу изложби докумената из Османског архива значајних за историју српског народа под турском влашћу

(више…)

Hits: 10