“Glavni stožer ustaške vojnice” javljao da Jasenovac može da “proguta” neograničen broj Srba

Dragan Vujičić | 12. januar 2020

Malo poznati dokumenti o užasima NDH iz obimnog istraživanja akademika Dinka Davidova, nedavno konačno ugledali svetlost dana

NEZAVISNA Država Hrvatska sve do svog kraja sprovodila je totalni genocid nad Srbima – biološki, verski i kulturni. Cela država i ogroman broj građana NDH učestovali su u istrebljenju svojih komšija pravoslavaca. Genocid su sprovodile ustaše, rame uz rame sa vrhom katoličkog klera, koji je vodio kardinal Alojzije Stepinac. Državni aparat NDH, Sabor i Vlada, Rasnim zakonima su opravdavali bestijalnost retko viđenu u istoriji civilizacije, a jedan od najstrašnijih primera cinizma ustaške administracije iz tog vremena je postojanje Ureda za rušenje pravoslavnih hramova koji je kao izvršni organ države radio od aprila 1941. do aprila 1942. (више…)

Hits: 1

Др Јелена Гускова: Запад распарчава Србе

Милена Марковић | 12. јануар 2020

 Др Јелена Гускова Фото Игор Маринковић

Уколико протести не престану, Мило ће морати да промени закон

После Лондонских докумената инсистирати на демонтажи лажи о Сребреници и сагледати све могућности ревизије оптужница и пресуда у Хашком трибуналу, каже руски експерт за Балкан (више…)

Hits: 0

Милош Биковић одржао говор за памћење (ВИДЕО)

Новости Онлине | 09. јануар 2020

Бранећи Републику Српску, ви сте бранили Српство, а бранећи Космет и Српску цркву у Црној Гори бранимо свој интегритет!

Бити Србин никада није било лако, а данас је као никада до сада јасно да се српски народ налази на бранику православља, рекао је Биковић . . .

 Фото: YouTube Printscreen

Глумац Милош Биковић говорио је у Бањалуци на прослави Дана Републике Српске. Он је том приликом рекао да су борци Републике Српске учинили подвиг дајући своје животе за слободу и истину и допринели васкрсењу целог српског народа.

Hits: 0

Мир Божји, Христос се роди

УТОРАК, 07. ЈАН 2020

На Божић хришћанске цркве славе долазак Спаситеља, који је дошао међу људе да им укаже на вредности вере у љубав, да их измири са Богом кога су се одрекли починивши први грех. (више…)

Hits: 0

Doktor Arheologije Radovan Kovačević , svi nas lagali do sad

dec. 2019/FES TV

U dva puta po 30 i nešto minuta izneo je mnogo zanimljivih podataka o pravom stanju stvari na terenu a pogotovu o prošlosti Slovena.

Kovačevića možete kontaktirati preko njegovog instagram profila VIRTUALNIMUZEJSRBIJE POGLEDAJ VIDEO

(више…)

Hits: 1

Џини Висконти о НДХ

Јованка Симић | 24. новембар 2019 / „Вечерње новости

Џини Марацани Висконти, директорка америчке фондације “Гери и Франка Малиган”: Степинац је надбискуп геноцида, срамно је што он има спомен-плочу

 Џини Марацани Висконти Фото Д. Дозет

НЕДОПУСТИВО је да логор НДХ у Јасеновцу, уместо да буде прописно и опомињуће обележен, изгледа као терен за голф, док хрватски представници у Јерусалиму кришом постављају спомен-плочу Алојзију Степинцу, надбискупу геноцида. Србија може да учини неколико ствари како би скренула пажњу света на овај, још од Титовог времена, прећутани геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. (више…)

Hits: 16

Pola sveta krvari zbog pohlepe SAD

Ivana Stanojević | 24. novembar 2019

Da li su mnogobrojni sukobi širom planete izraz navodnog građanskog bunta ili su zapravo “dirigovani” iz jednog jedinog centra moći – Vašingtona. Pentagon danas vodi tajne ratove u 124 zemlje

 AP Photo Achmad Ibrahim

PLANETA krvari iz tridesetak rana, puca se i gine na sve strane. Ovih dana se Latinska Amerika para po šavovima. Osim u Boliviji, Ekvadoru i Čileu, vri u Brazilu, Peruu, Argentini, Venecueli i na Kubi. U sva žarišta, prste su umešali Amerikanaci, i po ko zna koji put potvrdili da je njihova istorija, zapravo, hronologija ratovanja. (више…)

Hits: 9

Потукли смо Енглезе и надобудне студенткиње из Сиднеја на њиховом језику

Б. ЦАРАНОВИЋ | 13. новембар 2019

Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић први победници у историји који нису са енглеског говорног подручја

 Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић Фото Фејсбук

ВЕЛИКА је част победити у финалу светски важног дебатног турнира, али изнад свега смо поносни на титулу првог тима, који је Енглезе, Американце и Аустралијанце потукао у дебати на њиховом матерњем језику. (више…)

Hits: 9

Србин из Тенесија – аутомеханичар са највећим срцем

Милош Шупица (83), Србин из Тенесија, последњих 25 година за сународнике у Србији и Републици Српској обезбедио је помоћ у вредности од 40 милиона долара

 Фото: Н.Живановић

Милош Шупица (83), Србин из Тенесија, последњих 25 година за сународнике у Србији и Републици Српској обезбедио је помоћ у вредности од 40 милиона долара, а да би лечење рањених и повређених у сукобима на тлу бивше Југославије било могуће у Америци морао је својевремено да стигне и до бившег председника Била Клинтона и од њега затражи да измени закон. (више…)

Hits: 13