Потукли смо Енглезе и надобудне студенткиње из Сиднеја на њиховом језику

Б. ЦАРАНОВИЋ | 13. новембар 2019

Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић први победници у историји који нису са енглеског говорног подручја

 Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић Фото Фејсбук

ВЕЛИКА је част победити у финалу светски важног дебатног турнира, али изнад свега смо поносни на титулу првог тима, који је Енглезе, Американце и Аустралијанце потукао у дебати на њиховом матерњем језику. (више…)

Hits: 0

Србин из Тенесија – аутомеханичар са највећим срцем

Милош Шупица (83), Србин из Тенесија, последњих 25 година за сународнике у Србији и Републици Српској обезбедио је помоћ у вредности од 40 милиона долара

 Фото: Н.Живановић

Милош Шупица (83), Србин из Тенесија, последњих 25 година за сународнике у Србији и Републици Српској обезбедио је помоћ у вредности од 40 милиона долара, а да би лечење рањених и повређених у сукобима на тлу бивше Југославије било могуће у Америци морао је својевремено да стигне и до бившег председника Била Клинтона и од њега затражи да измени закон. (више…)

Hits: 0

Живот владике и Светога Саве, морају постати узор и пример српском народу

В. Митрић | 03. новембар 2019
Књиге владике Николаја су разумљиве за све, образоване и необразоване

 Foto V. M.

Патријарх српски Иринеј је, после освећења крстова будуће цркве у Реснику, једине у Митрополији београдско карловачкој, посвећене светом владики Николају Велимировићу, рекао да су „лелички светац и Свети Сава највећи свеци у историји Српске православне цркве“. (више…)

Hits: 0

Ispovest generala armije Dragoljuba Ojdanića

Dragan Vujičić | 03. novembar 2019

Nekadašnji prvi čovek VJ, o ratu na KiM, bombardovanju i prekidu agresije, haškoj golgoti, Miloševiću…

 Po povratku iz Haga, 2013. godine Foto Tanjug

NAMERA NATO, od početka bombardovanja naše zemlje 1999, u stvari je bila da preko zverskih ubijanja civila, bacanja bombi na zgrade, bolnice, vozove, autobuse, slomi otpor naše vojske. Nisu to bile nikakve, kako su ih oni nazivali, kolateralne štete. Mi smo zato i pristali na njihov ultimatum, kako bismo sprečili dalja zverstva i ratne zločine nad decom, ženama, starcima. Vojnički smo mogli još da izdržimo, ali oni i nisu nameravali da ratuju sa vojskom, nego sa civilima i da ruše infrastrukturu, da “sruše” naš hrabri otpor. (више…)

Hits: 0

Kapetan Eli Popović – kršni potomak Ličana

Marko Lopušina | 14. oktobar 2019.

Rođen u Denveru 1908. godine, bio je obaveštajac od nastanka OSS

U ARHIVSKIM dokumentima američke obaveštajne službe, ali i izveštajima Udbe, pored imena pukovnika Nikole Stepanovića krupnim slovima ispisano je bilo još jedno srpsko ime – Eli Popović. Ovaj potomak Ličana, rođen u Denveru 1908. godine, bio je obaveštajac još od prvih dana nastanka Američke vojne obaveštajne službe – OSS, u julu 1942. godine. Eli Popović odrastao je u porodici Nikole i Ljubice Popović, koji su pored njega imali još petoro dece. (више…)

Hits: 6

Само исти народи причају истим језиком

Српска Прица 13 окт. 2019

проф. др Светозар Радишић – Србија је жртва завере, зато је окупирана земља!

Проф. др Светозар Ђ. Радишић је рођен 20. јуна 1949. године у Лесковцу. Отац Ђорђе М. Радишић (1924–2013) рођен je у селу Липа код Бихаћа. Мајка Латинка Б. Радишић, девојачко презиме Тесла (1927–2014), рођена је у селу Клишевић, у Лици. Основну школу (1964) и гимназију (1968) завршио је у Вршцу. Војну академију противваздушне одбране (1972) завршио је у Задру. (више…)

Hits: 6

ЧЕЛИЧНИ СТИСАК

Извор: Webtribune.rs / 08-10-2019

Највећа руска нафтна компанија избацила доларе из нових уговора

Највећа руска нафтна компанија Росњефт поставила је евро као стандардну валуту за сав нови извоз сирове нафте и рафинисаних производа. (више…)

Hits: 6

Обележена 101. годишњица пробоја Солунског фронта

Грађане који су пристигли из свих крајева Србије и региона, како би се поклонили сенима славних предака, испред капеле на Зејтинлику сачекао је 91-годишњи Ђорђе Михаиловић

 Фото: И. Маринковић

Комеморативни скуп поводом 101. годишњице пробоја Солунског фронта, одржан је данас на српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну, у присуству званичника из Србије и земаља савезница и грађана из свих крајева наше земље и региона. (више…)

Hits: 9

Организатори „Бесмртног пука“

25.09.2019 / Спутњик нотификације

Организатори шетњи „Бесмртни пук“ полажу венац на на Споменик ослободиоцима Београда

Организатори и учесници конференције „Сећање победника“ положили су данас венац на Споменик ослободиоцима Београда. (више…)

Hits: 7